About Me

Hi everyone I'm Merve and ex-Fine Arts student new Graphic Designer.I'm Turk and living in Ankara. I said that I'm a graphic designer but I am not do only that. What do I do? Cooking, Making Jewellery, Home Decoration, Painting Stone, Drawing and Illustration. If you want buy my sweeties contact with me :) elfkizii@gmail.com

31 Aralık 2012 Pazartesi

SATIYORUM!

Öncelikle herkesin yeni yılı önce sağlık, mutluluk, huzur, para, isteyene aşk getirsin.. sevenler kavuşsun, küsler barışsın, hastalar iyileşsin 
Hepimize mutlu yıllar!!


Seramikten yapmış olduğum bu tatlıları satıyorum canım hanımlar :) Almak isteyen olursa mail adresimden bana ulaşırsa çok mutlu olurum, yine tanesi 10tl'den veriyorum :)

24 Aralık 2012 Pazartesi

Satıyorumm!

Seramik mezunu biri olarak boş zamanlarımda ne yapacağımı şaşırıyorum,tatlı yapmak, taş boyamak da bir yere kadar tatmin ediyor beni. Ne yapsam ne yapsam diye düşünüyorum. Geçenlerde arkadaşımla keşife çıktık dışardan ne alıp ne üretebiliriz diye, seramik hamurundan küpe,yüzük,broş vs. yapabilirdik! Örnekleri çok fazla yapılmış bir şey fakat biz neden denemeyelim? :)

İşte bunlarda ilk örnekleri;


Bir diğeri;

20 Aralık 2012 Perşembe

Çok hafif bir diyet yemeği - TAVUKLU KABAK SANDAL



Her zaman tatlı yapacak değiliz biraz kilo kontrolu de yapmak gerekiyor :) Hem lezzetli hem çok pratik hem hafif hem de çok faydalı bir tarif denedim sonucundan da çok memnun kaldım, eğer sizde kabak sevenlerdenseniz tarife bir göz atın derim ;)

Yeni şampuanım!


Evet hanımlar çocukken kullandığım şampuana bugün geri dönüş yapmış bulunmaktayım :) Geçenlerde bir arkadaşımla şampuan araştırması yaparken içeriklerine baktık. Tüm market şampuanlarının içeriği bulaşıklarda kullandığımız PRİL ile aynı! Yani biz market şampuanı kullanmışız pril kullanmışız hiç bir farkı yok maalesef :/

Yalnızca 2 bitkisel şampuanın içeriği farklıydı biri Fiyto diğerinin adını hatırlayamıyorum. Bir de bebek şampuanları temiz görünüyor malum bebek hassasiyeti için :) 

Ben saç bakımına çok önem verdiğim için bu üzücü araştırma sonucu şok etti beni dün hemen marketten bir Dalin alıp bugün kullanmaya başladım, kokusu yine çocukken olduğu gibi beni benden aldı :)

Sizlere de tavsiyem lütfen market şampuanlarını mümkün olduğunca kullanmamaya özen gösterelim, saçları bir kere kaybettik mi geri dönüşü yok :(

18 Aralık 2012 Salı

Yıllardır beklediğim filme bugün gittim :)



Yüzüklerin Efendisi'nin çok koyu bir hayranıyım seriyi yüzlerce kez izlemişimdir, kitapları defalarca okumuşumdur işte böyle bir hayranlık bendeki :) 

Yıllar önce Hobbit'in çekileceğini duyunca çok heyecanlanmıştım, sonra çekim durdu yönetmenlik yine Peter Jackson'a geçti derken vizyon tarihi belli oldu 2 yıl önce..

2 yıldır gün saydığım filme bugün kavuştum sonunda hem de 3D!
Aslında çoğu film 3D olunca pek değişen bir şey olmuyor film çok karanlık oluyor keyfi gidiyor ama Hobbit'i öyle başarılı uyarlamışlar ki 3Dye tam olmuş

Yalnız bu da seri olacağı için diğer filmin vizyon tarihi Aralık 2013, sayılı gündür çabuk geçer demekten başka çare yok :)

Gitmeyi düşünen varsa hiç beklemeden izlesin derim ;)

Bir yeni taş boyamam :)

Evde yapacak bir şey bulamıyor, değişik şeyler denemek istiyorsan "taş boyama"yı şiddetle öneriyorum :) Hem kafa dağıtmış oluyorsunuz hem evinize hoş ve minik bir dekor yapmış oluyorsunuz :)


Ben bu motifi daha önce tırnaklarıma da yapmıştım sonra taşa yapsam nasıl durur diye

17 Aralık 2012 Pazartesi

Lensin gerçekcisi olur mu?

Tabi ki olmaz ne kadar da doğal durabilse bazıları yine yapay yine yapay :) İnsan istiyor arada değişiklik yapıp lens takmayı, e peki ne oluyor ölü balık gibi bakış atıyorlar bize :)

Kendi iki lensimden örnek verecek olursam ;


Nasıl Çiziyorum?

Junior grafik tasarımcıyım demiştim, çok iddialı değilim henüz bu sektörde zamanla elimden daha iyi işler çıkacak eminim :)



Bu da kendi çizimimin photoshop ile renklendirilmiş hali ve bu renklendirmedeki ilk çalışmam sanırım hiç fena değilim :)

Saç kestirmeye cesaretin yok mu?


Böyleydi



 Böyle oldu :)


Upuzuuuun saçını kestirmeyi düşünüyorsun ama cesaret mi edemiyorsun? Kestirdiğin 3-5cm'e mi üzülüyorsun? Hiç düşünmeden kestir bence :)

Bir kere şampuandan tasarruf edeceksin,vakitten de öyle aynı şekilde.. Hemen duş alıp dışarı çıkma lüksün olacak, kafan hafifleyecek.. Bu avantajlar daha da çoğaltılır :)


Aldığım bu radikal karardan sonra o kadar rahatladım ki keşke daha önce kestirseydim de bu kadar beklemeseydim diyorum. Tamam uzun saçın da ayrı bir havası var ama kel kalmaktansa kısa saçı tercih ederim :)



16 Aralık 2012 Pazar

Torpil Tatlısı Nasıl Yapılır? - How To Make Cone Dessert?


Değişik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız ilk fırsatta yapmanız gereken bir tatlı bu Torpiller, her yiyen tarifini isteyecek hazır olun :)

Peki nasıl yapılır bu Torpil Tatlısı?

15 Aralık 2012 Cumartesi

Minyatür demliğim ve kupam

 Okulda her zaman proje yapmak olmazdı mezun olmadan kayda değer bir şeyler yapmak hiç fena olmadı :) 

 Aslında büyük boyutlarda seramik çalışmak çok zor değil, bu şekilde minyatür obje yapmak 1000 kat daha zor ince çalışmak gerekiyor zira.. Ama sonuçları da böyle oldu :)



Taştan broş olur mu?

Elbette olur! :) Taş boyutuna dikkat etmek lazım sadece ve broş iğnesine müsait olması lazım. Ben broş için hafif ve yassı taşları tercih ediyorum hem boyanması kolay oluyor hem de iğneyi yapıştırmaya :)

Bu da benim Totoro broşum :)


METROLU CORN FLAKES




 Bu güzel cumartesi sabahına yine tatlı mı tatlı bir tarifle başlıyorum; benim çikolatanın içinde bulunduğu tüm tatlılara zaafım var ve genelde de böyle tarifler deniyorum :) 

 Tavsiyem kilo problemi olmayanlar yapsın bu tatlıyı zira kalori bombası :)


14 Aralık 2012 Cuma

El Yeteneği Demişken...

El yeteneği derken ne kasdettiğimi ilerleyen günlerde anlayacaksınız ama şimdi bir örneği paylaşayım; TAŞ BOYAMA


Çikolata Soslu Browni

Blog açılışıma tatlı bir başlangıç yapmak istiyorum, deneme yanılma yöntemlerimle bu sefer browninin kıvamını tutturdum :)

Çikolata Soslu Browni