About Me

Hi everyone I'm Merve and ex-Fine Arts student new Graphic Designer.I'm Turk and living in Ankara. I said that I'm a graphic designer but I am not do only that. What do I do? Cooking, Making Jewellery, Home Decoration, Painting Stone, Drawing and Illustration. If you want buy my sweeties contact with me :) elfkizii@gmail.com

16 Aralık 2012 Pazar

Torpil Tatlısı Nasıl Yapılır? - How To Make Cone Dessert?


Değişik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız ilk fırsatta yapmanız gereken bir tatlı bu Torpiller, her yiyen tarifini isteyecek hazır olun :)

Peki nasıl yapılır bu Torpil Tatlısı?





İlk iş külahları hazırlamanız lazım, en oyalayıcı kısmı o. Ben daha sonra da kullanabileyim diye külahlarımı bayağı sağlam yaptım bir kere kullanıp atmanıza gerek yok :)
Onlarda şu şekilde;


Önce bildiğimiz A4 kağıtlarını enden 3e kestim
Sonra 13-15cm boyunda kulahları yapıp bantla sabitledim
Ardından yağlı fırın kağıdıyla üstünden bir külah daha yapıp içe kıvırdım ucunu
Böylece açılmamış oluyorlar.
27-28 tane külah olması lazım


Gelelim tarife;

HAMUR MALZEMELERİ

100gr margarin(oda sıcaklığında yumuşak olmalı)
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un(4-5 su bardağı, kıvamı ele çok yapışmayacak)

MUHALLEBİ İÇİN

1lt süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Önce muhallebiyi yapıyoruz
Süte şekeri ekleyerek tencereyi ocağa alalım
Azar azar unu ilave edelim
Sonra nişasta
Kaynamaya yakın hafif koyulaşınca vanilyayı ekliyoruz
En son kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp yağı ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz
Muhallebi ılıdıktan sonra dolaba koyun ki soğusun

Sonra hamuru yapıyoruz
Yumurta,süt,şekeri ve yağı bir kapta karıştırıyoruz
Yine azar azar un ve kabartma tozunu ekleyip yuğurmaya başlıyoruz
Hamurun kıvamı ne çok sert ne çok yumuşak olacak ele çok yapışmasın yeterli
Bu hamuru 4 parçaya ayırıp her parçayı merdaneyle açıyoruz
Bir parmak kalınlığında elde ettiğimiz şeritleri külahlara hamuru çeke çeke sarıyoruz
175C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz

Kurabiyeler hazır! içine muhallebiyide ekleyerek zevke göre hindistan cevizine,çikolata parçalarına,fındığa,fıstığa ne isterseniz batırabilirsiniz size kalmış.
En son olarak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri döküp afiyetle yiyoruz :)





10 yorum:

  1. öncelikle blogunuz hayırlı olsun ...süslü pembe dünyanın postunu okuduktan sonra geldim ve hemen izlemeye aldım.Çünkü ben de ilk blog yazmaya başladığımda izleyicilerin çoğalmasıyla çocuk gibi seviniyordum.Şimdide seviniyorum ama ilk izleyiciler hep daha kıymetlidir biliyorum:) umarım hızla sayısı artar.gelelim torpil tatlısına en sevdıklerımden ama evde yapabıleceğimi hiç düşünmedim.bu hafta sonu büyük ihtimal denenecek.
    başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim sözüme itimat ettiğin için.Sevgiler ;)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim evet aynen ben de her izleyiciye ayrı seviniyorum :)tatlıyı ilk fırsatta denemelisin :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle denemem lazımmm.. ellerine sağlıkk
    bloğunuzu takibe aldım ben de beklerim :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba bengeldim blogun hayırlı olsun :) bol bol izleyicilerin olsun inşş
    çok güzel görünüyor bu torpil tatlısı ya bu tarifi denemem lazım harika ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ilk fırsatta denemelisin :)

      Sil
  5. Elinize Sağlık. Paylaşım için teşekkürler . Sevgiler ...

    YanıtlaSil