About Me

Hi everyone I'm Merve and ex-Fine Arts student new Graphic Designer.I'm Turk and living in Ankara. I said that I'm a graphic designer but I am not do only that. What do I do? Cooking, Making Jewellery, Home Decoration, Painting Stone, Drawing and Illustration. If you want buy my sweeties contact with me :) elfkizii@gmail.com

17 Aralık 2012 Pazartesi

Lensin gerçekcisi olur mu?

Tabi ki olmaz ne kadar da doğal durabilse bazıları yine yapay yine yapay :) İnsan istiyor arada değişiklik yapıp lens takmayı, e peki ne oluyor ölü balık gibi bakış atıyorlar bize :)

Kendi iki lensimden örnek verecek olursam ;





Bu şimdiye kadar gördüğüm ve kullandığım gerçeğe en yakın, her görenin "-Aaaaaa! gözlerin ne kadar güzel, lens mi? sorusuna -hayır kendi rengi" deyip inandırdığım lensim "Bausch and Lomb haresiz mavi"

Bir yakın çekim daha;


Haresiz olduğundan ve çapı biraz daha genişlediğinden göz renginiz çok koyu bile olsa onu kapatıp direkt maviyi ön plana çıkaran bir lens idi. Lakin firma bu serinin üretimini durdurmuş nedenini bilemiyorum ama çok büyük bir hata etmişler :) Piyasada kalan son lensleride internet üzerinden "özel lens" adı altında çok ciddi bir rakama satın alınabiliyordu bir süre şu an o da kalktı. Yani bu lensi bulabilmek artık imkansız, piyasanın en gerçekçi lensi artık yok.

Gelelim bir diğer alternatif olan lensime; bu da yine aynı marka tek farkı hareli olması, öyle olunca resmen "ben lensim aşırı yapayım koşun komşular!!" diye bağıran bir lens


Haresi herşeyi bitiriyor işte dıştan bakıldığında o siyah halka göze bir bombe veriyor her an fırlayacakmış gibi duruyor :) Bu arada bunun da rengi mavi.. Kimileri der "hareli lens daha doğal" diye, bir kere mantığa bile ters :) 
Lens almayı düşünen varsa karşılaştırıp tekrar düşünsün bence ;)




1 yorum: